ΓΔ: 2476.17 0.35% Τζίρος: 81.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:13:36
Παραδοσιακό σπίτι Ζαγορίου

ΕΟΤ: Προώθηση της ηπειρωτικής Ελλάδας στη γερμανική τουριστική αγορά

Πέντε Γερμανοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το Ζαγόρι και την Κόνιτσα, ανακαλύπτοντας τη φυσική ομορφιά, τον πολιτισμό και τις δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού, στο πλαίσιο ταξιδιού που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας.

Ζαγόρι και Κόνιτσα βρέθηκαν στο επίκεντρο δημοσιογραφικού ταξιδιού που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας, σε συνεργασία με τους δύο δήμους, προσφέροντας σε πέντε διακεκριμένους Γερμανούς δημοσιογράφους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την αυθεντική εμπειρία της ηπειρωτικής Ελλάδας. 

Το ταξίδι ανέδειξε τη φυσική ομορφιά, τον πολιτιστικό πλούτο και τις δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στις δύο περιοχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΤ, το ταξίδι πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 30 Μαΐου 2026 και εντάσσεται στη στρατηγική προβολής αυθεντικών ελληνικών προορισμών στη γερμανική αγορά. Η Γερμανία αποτελεί διαχρονικά μία από τις σημαντικότερες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, με έντονο ενδιαφέρον για πολιτιστικές εμπειρίες, δραστηριότητες στη φύση και βιωματικά ταξίδια.

Γερμανικά μέσα υψηλής απήχησης στο Ζαγόρι

Στην αποστολή συμμετείχαν εκπρόσωποι σημαντικών μέσων ενημέρωσης και ταξιδιωτικών εκδόσεων της Γερμανίας, όπως η κυριακάτικη εφημερίδα Die Welt am Sonntag (400.000 αναγνώστες), το περιοδικό Mortimer Magazin (6 εκατ. αναγνώστες ετησίως), η Touristikzeitung (500.000 αναγνώστες μηνιαίως), η πλατφόρμα food-festivals.de (250.000 αναγνώστες τον μήνα), η ταξιδιωτική πύλη Reise-Stories (1 εκατ. αναγνώστες ετησίως) και το portal ReisenundGolfen (500.000 αναγνώστες ετησίως και 30.000 συνδρομητές newsletter). Την αποστολή συνόδευσε η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας, Χαρά Προκάκη.

Κατά την παραμονή τους στο Ζαγόρι, οι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν στους Ασπραγγέλους με τον δήμαρχο Ζαγορίου, Γιώργο Σουκουβέλο, ο οποίος παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του δήμου για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την ανάδειξη της περιοχής ως διεθνούς προορισμού.

Οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στα εμβληματικά τοπόσημα του Ζαγορίου, όπως τα πέτρινα γεφύρια του Κόκκορη και του Καμπέρ Αγά, τη Σκάλα Βραδέτου, το Φαράγγι του Βίκου, το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου και τα νερά του ποταμού Βοϊδομάτη.

Ανάδειξη της διεθνούς αναγνώρισης του Ζαγορίου

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διεθνή αναγνώριση του Ζαγορίου από την UNESCO, που ενισχύει τη θέση της περιοχής στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και αναδεικνύει τη μοναδική πολιτιστική και φυσική της κληρονομιά.

Εμπειρίες φύσης και πολιτισμού στην Κόνιτσα

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε στην Κόνιτσα, όπου οι Γερμανοί δημοσιογράφοι γνώρισαν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής μέσα από δραστηριότητες που συνδύαζαν πολιτισμό, φύση και υπαίθριες εμπειρίες.

Επισκέφθηκαν σημαντικά βυζαντινά μνημεία, τη χαράδρα του Αώου, τη γέφυρα της Κλειδωνιάς, το Περιβαλλοντικό Πάρκο Μπουραζάνι και τα παραδοσιακά Μαστοροχώρια, που αποτελούν ζωντανά δείγματα τοπικής αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής παράδοσης.

Παράλληλα, συμμετείχαν σε συναντήσεις με τοπικούς παραγωγούς και γνώρισαν τα ποιοτικά προϊόντα της περιοχής. Έλαβαν επίσης μέρος σε δραστηριότητες όπως river trekking και rafting στον ποταμό Αώο, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης τουρισμού υπαίθρου.

Μέρος της στρατηγικής του ΕΟΤ για νέους προορισμούς

Η δράση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΕΟΤ για την ανάδειξη λιγότερο προβεβλημένων προορισμών και την ενίσχυση της παρουσίας της Ελλάδας σε αγορές υψηλής στρατηγικής σημασίας, όπως η Γερμανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σίφνος παραλία και λιμάνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Σίφνος προβάλλεται ως αυθεντικός προορισμός σε αφιέρωμα σουηδικής εφημερίδας

Η Σίφνος ξεχώρισε σε αφιέρωμα της σουηδικής Aftonbladet ως αυθεντικός ελληνικός προορισμός, με έμφαση στη φιλοξενία, την ποιότητα υπηρεσιών και την πολιτιστική ταυτότητα, προσφέροντας μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.
Άποψη της Χάλκης
ESG

Χάλκη: Μικρό νησί με μεγάλες προσδοκίες για βιώσιμη ανάπτυξη

Η Χάλκη αναδεικνύεται σε διεθνές πρότυπο βιώσιμης νησιωτικής ανάπτυξης, επενδύοντας σε «πράσινες» υποδομές και την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού της πλούτου, ενώ προσελκύει τουρίστες αναζητώντας αυθεντικές εμπειρίες.
Φαναράκια Κινεζικής Πρωτοχρονιάς
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 4,4% περισσότερα εσωτερικά ταξίδια στο τριήμερο του Dragon Boat

Σταθερή ανάπτυξη παρουσίασε ο πολιτιστικός και τουριστικός τομέας στην Κίνα κατά το φετινό Dragon Boat Festival, με 124 εκατ. εσωτερικά ταξίδια (+4,4%) και δαπάνες που ανήλθαν στα 44,46 δισ. γιουάν (+4%), σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίαση για το ξύλινο ντεκ: Προχωρά το έργο στη Θεσσαλονίκη

Η κατασκευή ξύλινου ντεκ στην παλιά παραλία από τον Λευκό Πύργο ως το λιμάνι συζητήθηκε στη δημοτική συνεδρίαση, με τον δήμο να επιβεβαιώνει πως το έργο θα προχωρήσει, καλύπτοντας έκταση 15 στρεμμάτων.
Βολισσός Χίος πανοραμική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Χίος παρουσιάζει τα τοπικά της προϊόντα και εμπειρίες στο κέντρο της Αθήνας

Η έκθεση «Άρωμα Χίου» φιλοξενείται για λίγες ημέρες στο Μετρό Συντάγματος, φέρνοντας το νησί στο κέντρο της Αθήνας. Συμμετέχουν 24 τοπικές επιχειρήσεις με προϊόντα και εμπειρίες που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα της Χίου.