ΓΔ: 2475.71 0.33% Τζίρος: 88.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:26:36
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Χαλκιδική: 13χρονη εξαπατήθηκε και έδωσε κοσμήματα σε ψεύτικο ασφαλιστή

Μία 13χρονη στη Χαλκιδική έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης, όταν άγνωστος την έπεισε να δώσει κοσμήματα αξίας 5.500 ευρώ, προσποιούμενος εκπρόσωπο ασφαλιστικής εταιρείας και εκμεταλλευόμενος την απουσία των γον

Μια 13χρονη στη Χαλκιδική έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης, όταν άγνωστος επικοινώνησε στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού της, εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονιών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης προσποιήθηκε ότι καλούσε εκ μέρους ασφαλιστικής εταιρείας και ισχυρίστηκε πως ο πατέρας της ανήλικης κινδύνευε να επιβαρυνθεί με πρόστιμο. 

Με αυτό το πρόσχημα έπεισε το κορίτσι να συγκεντρώσει τα πολύτιμα αντικείμενα του σπιτιού και να τα παραδώσει για να «διευθετηθεί» η υποτιθέμενη εκκρεμότητα.

Η ανήλικη, πιστεύοντας τα λεγόμενά του, παρέδωσε σε γυναίκα – συνεργό του δράστη που εμφανίστηκε στο σπίτι, κοσμήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας περίπου 5.500 ευρώ.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι και καταγγέλθηκε στις Αρχές. Την υπόθεση διερευνά η Αστυνομία, η οποία εξετάζει όλα τα στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη κύκλωμα εκβιαστών σε Πιερία, Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε σε Πιερία, Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, συλλαμβάνοντας τρία άτομα και σχηματίζοντας δικογραφία για άλλους έξι, μεταξύ των οποίων δύο αρχηγικά μέλη. Το κέρδος του κυκλώματος ξεπερνά τα 11.500 ευρώ.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ για εμπλοκή σε εγκληματικές πράξεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική για εντοπισμό υπόπτων εγκληματικών ενεργειών. Έγιναν πέντε έρευνες σε σπίτια, οκτώ προσαγωγές και μία σύλληψη Τούρκου με διεθνές ένταλμα για απάτη.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη Τούρκου υπηκόου με βαλίστρα σε αστυνομική επιχείρηση

Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Β. Ελλάδος συνέλαβε Τούρκο υπήκοο με παράνομη βαλίστρα, μετά από έρευνες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Δέκα άτομα προσήχθησαν συνολικά.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες σε τρία άτομα για σεξουαλικά εγκλήματα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε υποθέσεις βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας ανηλίκων στην Καλαμαριά. Κατηγορούνται δύο Έλληνες, 20 και 42 ετών, και ένας 41χρονος αλλοδαπός, με αφορμή περιστατικά σε βάρος ανήλικου.
Αστυνομικός ΗΠΑ στο καθήκον
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί από πυροβολισμούς στο Στάντε της Κάτω Σαξονίας στη Γερμανία

Πέντε νεκροί και αρκετοί τραυματίες μετά από πυροβολισμούς στο κέντρο της Στάντε στην Κάτω Σαξονία. Η αστυνομία έχει συλλάβει έναν ύποπτο, ενώ τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα. Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν την περιοχή.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 51χρονης για ληστεία σε 93χρονο στην Τούμπα Θεσσαλονίκης

51χρονη συνελήφθη στην Τούμπα αφού άσκησε βία σε 93χρονο, αφαιρώντας του 260 ευρώ και τραπεζική κάρτα. Εντοπίστηκε γρήγορα από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και συνελήφθη για ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου.