ΓΔ: 2474.82 0.30% Τζίρος: 90.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:33:36
Παύλος Ξηραδάκης
Φώτο: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών και Πλοίων Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων, Παύλος Ξηραδάκης, Credits: Ελληνική Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών και Πλοίων Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων

Ενωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών: Πρόεδρος ξανά ο Παύλος Ξηραδάκης

Ολοκληρώθηκε η συγκρότηση του νέου ΔΣ της Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών και Αντιρρυπαντικών. Πρόεδρος για 4η συνεχή θητεία εξελέγη ο Παύλος Ξηραδάκης.

Την Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2026, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συγκρότησης σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών και Πλοίων Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων, το οποίο προέκυψε μετά τις εκλογές της 15ης Ιανουαρίου του 2026. Για τέταρτη συνεχή θητεία Πρόεδρος εξελέγη ο κύριος Παύλος Ξηραδάκης.

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος: κ. Ξηραδάκης Παύλος
  • Αντιπρόεδρος: κ. Γελασάκης Αντώνιος
  • Γενικός Γραμματέας: κ. Μελίδης Δημήτριος
  • Ταμίας: κ. Μαυρομμάτης Εμμανουήλ
  • Μέλος: κ. Βήχος Δημήτριος
  • Μέλος: κ. Ζούρος Νικόλαος
  • Μέλος: κ. Μιχάλαρος Αναστάσιος
  • Μέλος: κ. Μπίμπης Δημήτριος
  • Μέλος: κ. Τόγιας Ιωάννης
  • Αναπληρωματικό Μέλος: κ. Ζούρος Ευστράτιος

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ, ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ, ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ & ΠΛΟΙΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, δημιουργήθηκε το 1980, αποτελεί τον αξιόπιστο εκπρόσωπο των πλοιοκτητών ρυμουλκών, ναυαγοσωστικών πλοίων, αντιρρυπαντικών και πλοίων υποστήριξης υπεράκτιων δραστηριοτήτων στην Ελλάδα. 

Σκοπός της Ένωσης είναι η διαφύλαξη, προώθηση, προστασία και ανάπτυξη των συμφερόντων των μελών της σε ένα πλαίσιο υγιούς ανταγωνισμού. 

Η Ένωση παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, μέσω της συμμετοχής μελών της στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών (European Tugowners Association, ETA) καθώς και στη Διεθνή Ένωση Ναυαγοσωστικών Εταιρειών (International Salvage Union).

Βασικός στόχος των μελών της Ένωσης είναι η παροχή υπηρεσιών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

 Παράλληλα, τα μέλη της Ένωσης δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο και διαθέτουν εκτενή και υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία λόγω της συμμετοχής σε πληθώρα έργων τόσο σε εγχώριο όσο και στο διεθνές περιβάλλον. 

Τα μέλη της Ένωσης προσφέρουν ετησίως τις παραπάνω υπηρεσίες τους σε περισσότερα από 10.000 πλοία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Αγώνας για να μείνουν σταθερά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ο Υπ. Ναυτιλίας Β. Κικίλιας τόνισε πως πρώτη προτεραιότητα στην ακτοπλοΐα είναι η ασφάλεια, με πάνω από 1.300 ελέγχους στα πλοία. Στόχος, να λειτουργεί ο κλάδος με κανόνες, ηρεμία και σεβασμό σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η αξιοπιστία μας κρίνεται από όσα είπαμε και πράξαμε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία στο Αιγάλεω, αναφέρθηκε στη μακρόχρονη πορεία του στη ΝΔ και επισήμανε τα έργα ανακαίνισης σε 156 κέντρα υγείας, τονίζοντας τη βελτίωση του ΕΣΥ στα τρία χρόνια διακυβέρνησης.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε επιστολικές ψήφους ως έγκυρες αν σταλούν έως τις εκλογές

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα περιορισμού της επιστολικής ψήφου, επιτρέποντας την καταμέτρηση ψηφοδελτίων που λαμβάνονται μετά τις εκλογές. Η απόφαση επηρεάζει τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Επταετία χαμένων ευκαιριών, να έρθει η πολιτική αλλαγή

Ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ασκεί έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για επταετία χαμένων ευκαιριών, αύξηση ανισοτήτων και ωφελιμισμό υπέρ των λίγων, παρά την προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει μικροκοπολιτικά οφέλη

Η εκπρόσωπος της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, τόνισε πως το σύστημα συμπληρωματικής ψηφοφορίας διασφαλίζει τη μέγιστη συμμετοχή πολιτών, κατηγορώντας ΠΑΣΟΚ και Τσουκαλά για αδιαφορία και επιδίωξη μικροπολιτικών συμφερόντων.
Κατάστρωμα πλοίου Αιγαίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Με 95% πληρότητα ξεκίνησαν τα δρομολόγια προς Βόρειες Σποράδες

Με πληρότητα που άγγιξε το 95% αναχώρησε σήμερα το πρώτο δρομολόγιο της SeaJets από τη Θεσσαλονίκη για τις Βόρειες Σποράδες, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη ζήτηση και αισιόδοξη προοπτική για τη φετινή του