ΓΔ: 2475.71 0.33% Τζίρος: 88.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:26:36
Ισχυρή καταιγίδα βροχής

Ινδία: Πάνω από 100 νεκροί από σφοδρή καταιγίδα στο Ουτάρ Πραντές

Σφοδρή καταιγίδα με βροχή και χαλάζι έπληξε το Ουτάρ Πραντές της Ινδίας, προκαλώντας πάνω από 100 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και σοβαρές ζημιές σε σπίτια και ζώα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Μια σφοδρή καταιγίδα με έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση έπληξε το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Ινδίας, το Ουτάρ Πραντές, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών διάσωσης.

Οι καταιγίδες είναι συχνό φαινόμενο στο κρατίδιο της βόρειας Ινδίας κατά τη θερμή περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, πριν την έναρξη των μουσώνων.

 Ωστόσο, η συγκεκριμένη καταιγίδα είχε ιδιαίτερη σφοδρότητα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 59 άτομα, να υποστούν ζημιές 87 κατοικίες και να χαθούν 114 ζώα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Τουλάχιστον 104 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε περίπου δέκα επαρχίες, με τη μεγαλύτερη καταστροφή να καταγράφεται στην περιοχή γύρω από την πόλη Πραγιαγκράτζ, δήλωσε στο Reuters ο επίτροπος των υπηρεσιών παροχής βοήθειας του κρατιδίου, Χρισικές Μπασκάρ Γιασόντ.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν ξεριζωμένα δέντρα και πινακίδες που παρασύρθηκαν πάνω σε αυτοκίνητα, ενώ αρκετοί θάνατοι προκλήθηκαν από την πτώση δέντρων και την κατάρρευση τοίχων, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών παροχής βοήθειας.

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Γιόγκι Αντιτγιανάθ, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προσφέρουν άμεση υποστήριξη στους πληγέντες και να διανείμουν οικονομική βοήθεια εντός 24 ωρών, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ξηρασία και λειψυδρία
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Ο πέμπτος πιο ξηρός Ιούνιος από το 1901 λόγω καθυστέρησης μουσώνων

Η Ινδία είχε τον ξηρότερο Ιούνιο της τελευταίας δεκαετίας και τον πέμπτο ξηρότερο από το 1901, με τις βροχοπτώσεις να είναι 39,8% κάτω του μέσου όρου, επηρεάζοντας αρνητικά τη σπορά και τις θερμοκρασίες στη χώρα.
Επιχειρηματική χειραψία συμφωνίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα - Ινδία: Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στο επιχειρηματικό φόρουμ

Το Επιχειρηματικό Φόρουμ στην Αθήνα, με αφορμή την επίσκεψη του Ινδού υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας, ανέδειξε προοπτικές διεύρυνσης εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας, με έμφαση σε υποδομές, ενέργεια, αγροδιατροφή και καινοτομία.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Στο επίκεντρο οι επενδύσεις και η συνεργασία με την Ινδία

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε με τον Ινδό Υπουργό Εμπορίου, επιβεβαιώνοντας τη βούληση για ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας, με έμφαση στις επενδύσεις, το εμπόριο και τον Οικονομικό Διάδρομο Ινδίας-Ευρώπης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα υπερασπιστώ Ινδία και πρωθυπουργό αν δεχτούν επίθεση

Ο Τραμπ είπε πως είχε «πολύ καλή» συνομιλία με τον Ινδό πρωθυπουργό Μόντι και ότι οι ΗΠΑ και Ινδία επεξεργάζονται εμπορικές συμφωνίες. Υποσχέθηκε στήριξη στην Ινδία αν δεχτεί επίθεση και εξέφρασε πρόθεση να την επισκεφθεί.