ΓΔ: 2476.17 0.35% Τζίρος: 81.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:13:36
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο

Μακρόν: Δεν θα πραγματοποιηθεί σύνοδος G7 την Πέμπτη στη Γαλλία

Ο Εμανουέλ Μακρόν διευκρίνισε πως δεν έχει προγραμματιστεί κάποια σύνοδος G7 στο Παρίσι την Πέμπτη, αν και η γαλλική προεδρία εμφανίζεται πρόθυμη να τη διοργανώσει, όπως είπε στο περιθώριο του Φόρουμ του Νταβός.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, διέψευσε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης «συνόδου» της G7 την Πέμπτη στο Παρίσι, όπως είχε προτείνει νωρίτερα στον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, μέσω μηνύματος SMS που δημοσιοποιήθηκε από τον τελευταίο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μακρόν στο περιθώριο του Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία, «δεν προβλέπεται κάποια σύνοδος». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχει διάθεση από τη γαλλική προεδρία να συγκαλέσει μια τέτοια συνάντηση στο μέλλον, χωρίς ωστόσο να έχει προγραμματιστεί κάτι συγκεκριμένο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Είχα πάντα εμπιστοσύνη στον Τραμπ, κρατά πάντα τις υποσχέσεις του

Ο Μακρόν δήλωσε ότι πάντα είχε εμπιστοσύνη στον Τραμπ, επισημαίνοντας πως τηρούσε τις δεσμεύσεις του, παρά τις διαφωνίες τους. Υποδέχθηκε θερμά τον Τραμπ στη G7, παρότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε φύγει νωρίς πέρυσι.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

G7: Ο Τραμπ θα μιλήσει με τον Ζελένσκι και θα έχει δείπνο με τον Μακρόν

Ο Τραμπ και ο Ζελένσκι θα παρευρεθούν στη συνάντηση της G7 στη Γαλλία, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος θα δειπνήσει την Τετάρτη στις Βερσαλλίες με τον Μακρόν, τιμώντας τη 250ή επέτειο Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.
Εμανουέλ Μακρόν και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν σε Τραμπ: Πρόταση για συνάντηση G7 στο Παρίσι

Ο Μακρόν έστειλε μήνυμα στον Τραμπ, προτείνοντας συνάντηση G7 στο Παρίσι μετά το Νταβός και δείπνο πριν την αναχώρηση. Αναφέρει σύμπτωση απόψεων για Συρία, δυνατότητα προόδου στο Ιράν και απορία για Γροιλανδία.
Εμανουέλ Μακρόν και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

G7: Ο Μακρόν άλλαξε ημερομηνίες λόγω ατζέντας Τραμπ, λέει ο Λευκός Οίκος

Η Γαλλία μετέθεσε διακριτικά τις ημερομηνίες της συνόδου G7, λαμβάνοντας υπόψη το πρόγραμμα του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο. Η σύνοδος θα γίνει 15-17 Ιουνίου αντί για 14-16, λόγω εκδήλωσης γενεθλίων του Τραμπ.