ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Λογότυπο ΕΦΚΑ
Το λογότυπο του ΕΦΚΑ μπροστά σε τσιμεντένιο τοίχο.

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για το διάστημα 5-9 Οκτωβρίου

Από 5 έως 9 Οκτωβρίου, e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ θα καταβάλουν 79,7 εκατ. ευρώ σε 92.826 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πληρωμών για την περίοδο αυτή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων φορέων, κατά την περίοδο 5 έως 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες καταβολές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ, συνολικού ύψους 79.684.160,74 ευρώ, σε 92.826 δικαιούχους.

Πιο αναλυτικά, από τον e-ΕΦΚΑ στις 6 Οκτωβρίου θα καταβληθούν 15.184.160,74 ευρώ σε 30.426 δικαιούχους για παροχές. Επιπλέον, από τις 5 έως και τις 9 Οκτωβρίου, θα διατεθούν 18.500.000 ευρώ σε 900 δικαιούχους ως εφάπαξ, μετά από σχετικές αποφάσεις.

Από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), θα πραγματοποιηθούν οι εξής πληρωμές: 25.000.000 ευρώ σε 41.000 δικαιούχους για επιδόματα ανεργίας και λοιπά επιδόματα, 1.000.000 ευρώ σε 1.500 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας και 20.000.000 ευρώ σε 19.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

Οι συγκεκριμένες καταβολές εντάσσονται στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών που υλοποιούν οι δύο φορείς, με στόχο τη στήριξη εργαζομένων, ανέργων και ωφελούμενων κοινωνικών προγραμμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θέμιδος Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτη στον ΕΦΚΑ: Σήμερα απολογούνται οι κατηγορούμενοι για εγκληματική δράση

Ξεκίνησε η κύρια Ανάκριση για την υπόθεση απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ με 11 κατηγορούμενους, ανάμεσά τους ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία της υπόθεσης.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Πληγή η ιδιωτική ΔΕΗ – 35 δισ. στα funds με αντικοινωνική μπίζνα»

Ο Νίκος Παππάς πρότεινε τη ΔΕΗ να επιστρέψει σε δημόσιο έλεγχο με ρόλο του ΕΦΚΑ, καταγγέλλοντας τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και το κλείσιμο της Πτολεμαΐδας 5. Υποστήριξε αξιοποίηση της περιουσίας του ΕΦΚΑ για επενδύσεις σε ενέργεια.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε βαριά κακουργήματα για κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ

Βαριές κατηγορίες απάτης σε βάρος του Δημοσίου απαγγέλθηκαν στους συλληφθέντες κυκλώματος, μεταξύ αυτών και ηγέτης εξωκοινοβουλευτικού κόμματος. Η δίωξη αφορά πέντε κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Να επιστρέψει η ΔΕΗ στο Δημόσιο, εθνικός επενδυτής ο ΕΦΚΑ

Ο Νίκος Παππάς επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ δημόσιου ελέγχου της ΔΕΗ με εθνικό επενδυτή τον ΕΦΚΑ, στηρίζοντας κατοίκους Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στην απολιγνιτοποίηση και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάτη στον ΕΦΚΑ με ζημιά άνω των 5 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

Κύκλωμα απάτης που εξάρθρωσε η Δίωξη Οικονομικών Εγκλημάτων έχει προκαλέσει ζημιά άνω των 5 εκατ. ευρώ σε ΕΦΚΑ και Δημόσιο, εκδίδοντας τιμολόγια από εικονικές εταιρείες. Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και οι φερόμενοι ως αρχηγοί.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Ζητάμε τη ΔΕΗ στο Δημόσιο, επενδυτή τον ΕΦΚΑ αντί CVC

Ο Νίκος Παππάς από την Κοζάνη τόνισε ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σαφή θέση για επιστροφή της ΔΕΗ στο Δημόσιο, με εθνικό επενδυτή τον ΕΦΚΑ. Εξέφρασε ανησυχίες για την ενέργεια, το Data Center και τη βίαιη απολιγνιτοποίηση.