ΓΔ: 2469.96 0.10% Τζίρος: 106.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:21:36
Κτίριο Επιτροπής Ανταγωνισμού
Η πρόσοψη της Επιτροπής Ανταγωνισμού με ελληνική σημαία, σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας.

Ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού την εξαγορά της «Ελληνικές Φάρμες» από τη Leader

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τη συγκέντρωση Leader–Ελληνικές Φάρμες, κρίνοντας ότι δεν αλλοιώνονται οι συνθήκες ανταγωνισμού λόγω μικρών μεριδίων στην αγορά τροφίμων.

Χωρίς ενστάσεις ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού την εξαγορά της εταιρείας «Ελληνικές Φάρμες» από τη βιομηχανία τροφίμων «Leader», κρίνοντας πως η πράξη δεν επηρεάζει τις ανταγωνιστικές συνθήκες στην αγορά.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στις 7 Ιουλίου 2025, καθώς το Τμήμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού διαπίστωσε πως οι δύο εταιρείες κατέχουν μικρά μερίδια στις σχετικές αγορές, όπως τα τυροκομικά προϊόντα, το βούτυρο και τα φυτικά ροφήματα. 

Επομένως, η συγκέντρωση δεν εγείρει σοβαρά ζητήματα περιορισμού του ανταγωνισμού.

Η εξαγορά, που αφορά την απόκτηση πλήρους ελέγχου της «Ελληνικές Φάρμες» από τη «Leader Α.Ε.», εμπίπτει μεν στις προβλέψεις του νόμου 3959/2011 για τις συγκεντρώσεις επιχειρήσεων, ωστόσο δεν εκτιμάται ότι δημιουργεί συνθήκες μονοπωλιακής ισχύος ή αθέμιτης πίεσης στην αγορά.

Όπως επισημαίνει η Επιτροπή, η συναλλαγή δεν δημιουργεί ούτε ενισχύει δεσπόζουσα θέση και δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητά της με τους κανόνες υγιούς ανταγωνισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινούν 13 Περιφερειακά Hubs Καινοτομίας με έμφαση στις νέες τεχνολογίες

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε ότι το υπουργείο προωθεί μια καινοτόμο, πράσινη και ψηφιακή οικονομία, εστιάζοντας στη σύνδεση με την αυτοδιοίκηση και ενισχύει hubs καινοτομίας στις περιφέρειες, με επίκεντρο νέες τεχνολογίες.
Ελληνική οικονομία ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καμία παράταση στις αιτήσεις για «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» και «Παράγουμε στην Ελλάδα»

Δεν θα δοθεί παράταση στις αιτήσεις για τα προγράμματα «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» και «Παράγουμε στην Ελλάδα». Οι καταληκτικές προθεσμίες παραμένουν 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου 2026 αντίστοιχα, έως τις 15:00.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Νέος φορέας ενώνει τα οικοσυστήματα καινοτομίας Ελλάδας-Κίνας

Το νέο Κέντρο Συνεργασίας Καινοτομίας Ελλάδας-Κίνας (ΚΕΣΥΚΚΕ), που ιδρύθηκε από το ΑΠΘ και το Ningbo University, ενισχύει τη σύνδεση των οικοσυστημάτων καινοτομίας Ελλάδας-Κίνας με δράσεις, ανταλλαγές και κοινές πρωτοβουλίες.
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: 714 εκατ. ευρώ όφελος για καταναλωτές και οικονομία

Οι παρεμβάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Ελλάδα εκτιμάται ότι προσέφεραν όφελος 714,27 εκατ. ευρώ για καταναλωτές και οικονομία την περίοδο 2021-2025, σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Λογότυπο Enterprise Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα παρουσίασε καινοτόμες λύσεις αγροτεχνολογίας στη GreenTech 2026

Η Ελλάδα συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη διεθνή έκθεση GreenTech 2026 στο Άμστερνταμ, με την Enterprise Greece να αναδεικνύει τις καινοτόμες λύσεις των ελληνικών επιχειρήσεων στον ραγδαία εξελισσόμενο κλάδο της αγροτεχνολογίας.