ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ομαλά εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων του φετινού Πάσχα

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Έχει ξεκινήσει από το πρωί η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς την Αττική με την κίνηση να είναι αυξημένη στο ρεύμα εισόδου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου. Ειδικότερα με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα από τους Αγίους Θεόδωρους μέχρι τα Μέγαρα, ενώ μικρές καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια Ελευσίνας. Αντίθετα χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η επιστροφή από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σήμερα έχουν επιστρέψει στην Αττική 52.431 και συγκεκριμένα 30.100 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 22.331 από την Αθηνών-Λαμίας. Χθες, Κυριακή του Πάσχα, επέστρεψαν 48.925 (25.970 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 22.955 από την Αθηνών-Λαμίας).

Από την Τροχαία αναμένεται ότι όσο περνάει η ώρα η κίνηση θα αυξάνεται, αλλά ο κύριος όγκος των εκδρομέων εκτιμάται πως θα επιστρέψει αύριο. Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Υπενθυμίζεται ότι έως τις 22:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λειτουργία των ΜΜΜ κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Τα μέσα θα ολοκληρώσουν τα δρομολόγιά τους πριν τις 23:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής δεν θα ισχύει η παράταση του ωραρίου λειτουργίας με τα μέσα να κυκλοφορούν ως τα μεσάνυχτα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορυφώνεται η έξοδος για το Πάσχα, αυξημένη κίνηση στην Αθηνών - Κορίνθου

Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του οδικού δικτύου Περαίας - Ν. Μηχανιώνας

Παράλληλα, έγινε μεταξύ άλλων πλήρης καθαρισμός των αγωγών αποχέτευσης και των φρεατίων υδροσυλλογής από φερτές ύλες και αντικείμενα και κατασκευή τάφρου για την καλύτερη απορροή των ομβρίων από το οδόστρωμα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστροφή εκδρομέων του Πάσχα: Κορυφώνεται το δεύτερο «κύμα»

Ήδη από νωρίς το πρωί τα πρώτα πλοία από Κρήτη και νησιά του Αιγαίου άρχισαν να φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά. Σημειώνεται ότι μόνο από το λιμάνι του Πειραιά αποχώρησαν για το Πάσχα περίπου 90.000 ταξιδιώτες.