ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
sillipsi
Shutterstock

Μπαράζ συλλήψεων σε όλη την Ελλάδα για παράνομα βεγγαλικά και κροτίδες

Τέσσερις ήταν οι ανήλικοι που συνελήφθησαν για παράνομη κατοχή βεγγαλικών και φωτοβολίδων, με την Αστυνομία να προχωράει στην κατάσχεση εκατοντάδων παράνομων κροτίδων.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο στην Κεντρική Μακεδονία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

Χθες το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, συνελήφθησαν δύο ανήλικοι, καθώς στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις κροτίδες και 20 βεγγαλικά. Οι δύο 16χρονοι όπως προέκυψε είχαν προμηθευτεί τις κροτίδες και τα βεγγαλικά από κατάστημα 52χρονης, η οποία επίσης συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημά της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 140 πυροτεχνικές κατασκευές. Εξάλλου, τρεις ναυτικοί πυρσοί και μία κροτίδα βρέθηκαν σήμερα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς στην κατοχή άνδρα, ο οποίος συνελήφθη.

Σε περιοχή της Πέλλας συνελήφθη χθες άνδρας στην κατοικία του οποίου βρέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και έξι φυσίγγια, 29 κροτίδες, ένα μαχαίρι, συσκευασία κάνναβης, βάρους 12,2 γραμμαρίων, τρία αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επίσης συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, χθες το μεσημέρι στο Κορωπί από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, τρεις ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 16 και 15 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και τρεις γονείς των κατηγορουμένων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της περιπολίας τους σε περιοχή του Κορωπίου εντόπισαν τους τρεις ανήλικους σε στάση λεωφορείου και τους κάλεσαν σε έλεγχο. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εντός χάρτινης σακούλας που κατείχαν, συνολικά 288 κροτίδες.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κρωπίας, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και υπενθυμίζει ότι:

- Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

- Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά τη περίοδο του Πάσχα.

- Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

- Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

- Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε αλλοδαπούς στη Κρήτη

Χθες το μεσημέρι σε έλεγχο από αστυνομικούς σε 20χρονο αλλοδαπό, διαπιστώθηκε ότι κατείχε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να ταξιδέψει με προορισμό τη Γαλλία και συνελήφθη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ηρωίνη στην Αττική

Για την πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη

Στον κατηγορούμενο, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων.