ΓΔ: 1491.71 -0.13% Τζίρος: 92.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΑΑΔΕ- Επιστολική ψήφος: Έως τις 18.00 η υποβολή μεταβολής στοιχείων πολιτών

Ενόψει της επιστολικής ψήφου στις Ευρωεκλογές μπορούν να υποβάλουν αίτημα οι πολίτες που θέλουν να αλλάξουν στοιχεία μητρώου για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σήμερα μέχρι τις 18.00, ώρα Ελλάδας μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων οι πολίτες που θέλουν να μεταβάλουν τα στοιχεία μητρώου τους και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με επιστολική ψήφο.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί και διεκπεραιωθεί τουλάχιστον 5.500 σχετικά αιτήματα πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα υποβάλλεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr) στην εφαρμογή Τα Αιτήματά μου, στη διαδρομή Νέο Αίτημα > Φορολογία > (Θεματική Ομάδα) Μητρώο > (Διαδικασία) Μεταβολές στοιχείων φυσικού προσώπου για επιστολική ψήφο.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) της ΑΑΔΕ στο (+30) 213-1621000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Epistoliki-Psifos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαντήσεις σε 15 ερωτήσεις για την επιστολική ψήφο από το υπ. Εσωτερικών

Συνολικά 202.515 εκλογείς έχουν εγγραφεί στη σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών με τους εγγεγραμμένους να προέρχονται από 128 διαφορετικές χώρες εκ των οποίων 90 από αυτές δεν είχαν ούτε εκλογικό κέντρο στις τελευταίες εκλογές.
businessdaily-Epistoliki-Psifos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπνέει απόψε η προθεσμία για την επιστολική ψήφο, 157.000 έχουν εγγραφεί

Η αποστολή του εκλογικού φακέλου θα γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών μέσω κούριερ εντός του Μαΐου. Η παραλαβή γίνεται υποχρεωτικά είτε από τον ίδιο τον εκλογέα είτε από τρίτο πρόσωπο που έχει ρητή εξουσιοδότηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 24.000 ακαδημαϊκές ταυτότητες αποθηκεύτηκαν στο Gov.gr Wallet

Μέσα από τη νέα δυνατότητα, οι δικαιούχοι μπορούν να εκδίδουν γρήγορα και απλά τη νέα ψηφιακή Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, να την αποθηκεύουν στο κινητό τους και να την επιδεικνύουν, όπου απαιτείται.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές διοργανώνει το 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων

Θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου με ομιλητή τον κ. Πάνο Καρβούνη ειδικό σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί. Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών αξιών και η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στα κοινά.