ΓΔ: 1502.33 0.71% Τζίρος: 39.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:49:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο αρχηγός της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκος

Παρά την αρνητική εισαγγελική εισήγηση το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας αποφάσισε την αποφυλάκιση του αρχηγού της ναζιστικής εγκλήματικής οργάνωσης που είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης.

Την πόρτα εξόδου της φυλακής θα περάσει ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος ,καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών για την διεύθυνση του ναζιστικού μορφώματος που "υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος" ανέπτυξε αιματηρή δράση επί σειρά ετών, με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Λαμίας .

Με την απόφαση τους (αριθμός βουλεύματος 121/2024) οι δικαστές του Συμβουλίου παρότι είχαν αρνητική εισαγγελική εισήγηση , αποδέχθηκαν την αίτηση που υπέβαλε ο Μιχαλολιάκος για υφ' όρων απόλυση από την φυλακή , επιβάλλοντας του, περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα το βούλευμα επιβάλλει τους όρους της

  • απαγόρευσης εξόδου από την Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,
  • υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό τμήμα Πεύκης -όπου είναι ο τόπος διαμονής του - μια φορά τον μήνα 
  • απαγόρευσης συναναστροφής με συγκατηγορουμένους του καταδικασμένους για την ίδια υπόθεση

Ο εισαγγελέας που εξέτασε την αίτηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής είχε την γνώμη πως ο Μιχαλολιάκος δεν πρέπει να βγει από την φυλακή , αποδεχόμενος ότι τυπικά πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για να αποφυλακιστεί. Ωστόσο ο εισαγγελικός λειτουργός τόνιζε στην εισήγηση του προς το δικαστικό συμβούλιο, ότι ο κρατούμενος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποφυλακιστεί καθώς δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του οι ουσιαστικές προϋποθέσεις του νόμου.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απόλυτη στην απόρριψη της αίτησης Μιχαλολιάκου , θεωρώντας πως ο κρατούμενος δεν έχει επιδείξει συμπεριφορές που δηλώνουν μεταμέλεια για όσα του αποδίδονται και ότι επίσης δεν δηλώνει τίποτε πως έχει υπάρξει ηθική βελτίωση του αιτούντος . Εμφανίζει μάλιστα ο εισαγγελέας σωρεία αρθρογραφίας του Μιχαλολιάκου που ενισχύει , όπως αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός , την άποψη του, καθώς ο έγκλειστος εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Οι δικαστές ωστόσο έκριναν πως οι όποιες αμφιβολίες συντρέχουν στο πρόσωπο του καταδικασμένου, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του. Επιπλέον αξιολόγησαν την διαγωγή του θετικά και δεν δέχθηκαν ότι η αρθρογραφία του, δηλώνει ένδειξη τέλεσης νέων πράξεων αν αποφυλακιστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου από τον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας

Ο κ. Θεολογίδης μελέτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και κρίνει ότι οι δικαστές δεν αξιολόγησαν επαρκώς την αρθρογραφία του Μιχαλολιάκου μετά την καταδίκη του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eισαγγελέας Εφετών Λαμίας: Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται μεταξύ άλλων με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι δικηγόροι των Αιγυπτίων αλιεργατών στην αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Οι δικηγόροι, σε μακροσκελή δήλωσή τους, χαρακτηρίζουν την αποφυλάκιση «τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσή Αυγή: Μεγαλύτερες ποινές στην ηγετική ομάδα ζητά ο εισαγγελέας

Την έφεση άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος που ήταν και ο αναπληρωτής εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οι ποινή των 13 ετών μπορεί να φτάσει και τα 15 χρόνια.